Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα, 6/6/2013, μετά από αίτημά μας η επιτροπή συναντήθηκε με τον Υποδιοικητή της 1ης ΥΠΕ, κ. Σωτήριο Ζώτο. Η συνάντηση  έγινε με την παρουσία των βουλευτών Αλέξη Μητρόπουλου και Γιώργου Πάντζα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και Παύλου Χαϊκάλη των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Συμμετείχαν ακόμη η Αντιδήμαρχος Μαραθώνα κ. Πόπη Πατεράκη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Τουρούκης, Φώτης Δεληβοριάς και Νίκος Στεφανίδης,  από το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στο Σισμανόγλειο ΓΝΑ ο πρόεδρος Νίκος Μαλινόγλου και το μέλος Λευκή Αποστόλου, εργαζόμενοι στο ΚΥΝΜ και πολλοί πολίτες του Δήμου μας.
Θέσαμε στον κ. Ζώτο τα αιτήματά μας:
- Επαναφορά της 24ωρης καθημερινής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Ν. Μάκρης
- Στελέχωσή του με προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στα πλαίσια του ΕΣΥ σύμφωνα με τον κανονισμό του
- Δωρεάν παροχή υπηρεσιών σε όσους το έχουν ανάγκη χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς
- Αναβάθμιση της λειτουργίας του, ώστε να καλύπτονται όλες οι αρμοδιότητές του, όπως ορίζονται από το νόμο.
Σε πρόσφατο έγγραφο στις 3-6-13, ο κ. Ζώτος προέβλεπε για το ΚΥΝΜ «…αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του …., αυξάνοντας τις ημέρες εφημερίας του», δηλαδή δεν καθιέρωνε την 24ωρη καθημερινή λειτουργία του. Απαιτήσαμε να εφαρμοστεί και στο ΚΥΝΜ  ό,τι και στο Κέντρο Υγείας Σπάτων. Δηλ. να εφημερεύει όλες τις ημέρες της εβδομάδας, λειτουργώντας επί 24ωρου βάσεως.
Δήλωσε ότι συμφωνεί με τα αιτήματά μας και δεσμεύτηκε με έγγραφό του να εφαρμόσει την 24ώρη καθημερινή λειτουργία του ΚΥΝΜ μόλις έρθουν οι επικουρικοί ιατροί.
Επιμείναμε ότι αυτό θα πρέπει να ισχύσει για όλο το χρόνο και όχι μόνον για τους θερινούς μήνες, που είναι η πρόθεσή του.
Θέσαμε επίσης την άμεση λειτουργία του Ακτινολογικού εργαστηρίου. Ανέφερε ότι μόλις σήμερα είχε λάβει σχετικό έγγραφο από τα Κέντρα Υγείας και ότι θα μας ενημερώσει για την πορεία του θέματος τις επόμενες ημέρες.
Τέλος, ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνει σύσκεψη για τη ρύθμιση της διοικητικής σχέσης των γιατρών του ΕΟΠΥΥ με τα Κέντρα Υγείας στα οποία προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
Θα παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις  για την υλοποίηση των αιτημάτων μας και καλούμε τους πολίτες και τους φορείς της περιοχής σε εγρήγορση για την προάσπιση και αναβάθμιση του ΚΥΝΜ και γενικά της δημόσιας περίθαλψης. Συνεχίζεται η συγκέντρωση υπογραφών, οι οποίες πρέπει και να παραδίδονται στην Επιτροπή για την σχετική αξιοποίησή τους.
Μαραθώνας 6-6-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου